2013-03-15

Caini la bordel? Manipulare, minciuna sfruntata sau adevar crancen?

Îmi spune cineva că au zis la TV cum că maidanezii din România - pe care îi adoptă alte state - sunt, de fapt, folosiți în bordeluri specializate pentru zoofili! Alți câini adoptați din România ar fi utilizați pentru antrenarea câinilor de luptă, pentru testarea diferitelor medicamente și pentru experimente.
Citez:
În ţări cum ar fi Danemarca, Norvegia, Olanda şi Germania, zoofilia este permisă, existând chiar şi bordeluri de profil. De exemplu, potrivit unui site de ştiri din Islanda, în Danemarca şi Norvegia, costurile sexului cu un câine ajung la 150 de euro. Este plină presa europeană de articole despre bordeluri de animale în ţările unde sunt legalizate şi de declaraţii ale proprietarilor de câini (din Germania, de exemplu) care îşi abuzau câinii. Cei din Olanda care au văzut câinii noştri au spus că nu este posibil să fie comunitari, că sunt de rasă şi noi îi păcălim că sunt maidanezi. Au rămas uimiţi de frumuseţea lor. În general, vor câini cu blană, blana aceea mare, frumoasă, şi căţei - a mai precizat Mircea Şerbănoiu. Acesta spune că din România pleacă anual, la export, 500.000 de câini spre Statele Unite, Europa, iar din Europa, spre ţările asiatice.
Un străin plăteşte peste 1.500 de euro să adopte un câine din România, dar institutele de cercetări şi cele de vivisecţie plătesc pentru un câine 10.000 de euro - ar fi declarat Mircea Şerbănoiu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului
Mie îmi sună (apa-n cap!) a manipulare… Dar care o fi scopul?
Mi-e foarte greu să cred așa ceva! Zoofilia e legală cât timp animalul… nu suferă?! Ce fac oamenii (?!?) aceștia cu animalele de nu le produc suferință?! În logica firii organul genital uman e mai mare - mult mai mare! (sau ar trebui să fie) - decât organul genital al canidelor!
Și parcă aud vocile unora: să le facă orice, doar să-i ia de pe străzile țării! Dar fără a înțelege că, de fapt, pe mine mă îngrozește ideea că sunt umanoizi care pot face așa ceva! Cărora le place!
Chiar e posibil să fie așa mulți mutanți printre oameni?! Dacă și zoofilia e permisă înseamnă că se va ajunge și la legalizarea necrofiliei?! Să nu mai amintesc de pedofilie - pentru care se militeaza serios, în special pentru a se micșora vârsta de la care un copil poate consimți liber la a face sex cu adulți. Pedofilii s-au gândit la vârsta de 12 ani…

Informația despre zoofilii care ne cumpără maidanezii vreau să o înțeleg ca fiind un mod de a abate atenția populației - la nivel mondial - de la generatorul de particule din Geneva, sau de la orice altceva! Sau, vreau să cred că e o manipulare grosolană pentru a nu se mai milita împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân! Pentru că orice real iubitor de animale ar alege eutanasierea lor decât riscul de a-i expune la suferințe. Astfel, se va rezolva problema adăposturilor pentru câini întreținute din banii contribuabililor - nu doar în România, ci în toată lumea.
Și eu, care consideram că am mintea deschisă! Am păstrat decența în exprimare pentru că nu vreau să citească porcării vreun copil.

O fi bordel pentru caini! Stabilimente unde proprietarii de câini își duc patrupedele pentru a le elibera de tensiunea sexuală dacă nu sunt castrate/sterilizate, și au înțeles unii greșit?

Surse:
Jurnalul unui caine cu handicap din Romania (la ora actuala pe blog au acces numai cei invitati)
Ring

Actualizare 14 mai 2014
Postul România TV, în data de 07.04.2014, în cadrul emisiunii România de la ora 18.00, a difuzat o știre intitulată Câini adoptați pentru zoofilie, acuzație șoc. Afirmația a mai fost vehiculată și cu alte ocazii, dar măcar acum s-a trezit cineva să ceară dovezi - amenda nu se va aplica dacă cel care a făcut afirmația o poate susține cu probe și sau martori. Se pare că Răzvan Băncescu, coordonator ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor), n-a avut dovezi (dar poate face rost)  pentru afirmații de genul:
O parte ajung la adoptatori, este o adopţie reuşită, o parte ajung în adăposturi temporare de unde sunt distribuiţi în funcţie de necesităţi fie pentru teste clinice, fie pentru alte adopţii, nu ştim dacă se întâmplă cu adevărat, fie pentru zoofilie.

Șeful ASPA a mai declarat că unele ONG care se ocupă de adopţia câinilor comunitari transportă ilegal maidanezii din România către alte ţări acolo unde animalele sunt folosite la zoofilie. În spatele acestei practici s-ar afla, potrivit directorului ASPA, nu mai puţin de 20 de organizaţii care în loc să apere câinii profită de pe urma lor.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, 13.05.2014, să amendeze România TV cu 10.000 de lei din cauza a patru ştiri care au încălcat legislaţia audiovizualului, între care şi un material potrivit căruia câini din România au fost adoptaţi de străini pentru zoofilie.

Unii dintre membrii CNA au fost uimiţi de faptul că reporterul care îi lua declaraţii lui Răzvan Băncescu nu l-a pus pe acesta să facă dovada acestei afirmaţii și nici nu s-a cerut un punct de vedere al reprezentanților acelor ONG pe care șeful ASPA le-a (ne)numit unele.

Amenda a fost aplicată pentru încălcarea articolului 66, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual:
(1) În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică;
(2) Prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie se asigură, de regulă, în cadrul aceleiaşi emisiuni, iar în mod excepţional, în emisiunile următoare; în cazul în care cei solicitaţi refuză să participe sau să îşi precizeze punctul de vedere, acest fapt trebuie menţionat pe post; absenţa punctului de vedere al uneia dintre părţi nu exonerează realizatorul/ moderatorul de asigurarea imparţialităţii.

Sursa: mediafax.ro (unde puteți citi și despre celelalte trei știri pentru care s-a dat amenda).
http://www.mediafax.ro/cultura-media/romania-tv-amendata-de-cna-pentru-patru-stiri-care-au-incalcat-legislatia-audiovizualului-12623595

Cârcoteli: Se pare că îi apucă o dată pe an, primăvara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.