2014-03-31

Lacul Noua din Brașov

Lacul natural Noua a fost reamenajat acum câțiva ani. E situat în cartierul Noua, la ieșirea din oraș, spre București, în partea de sud-est. Scăldatul e interzis și din cauza faptului că fundul lacului nu a fost nivelat și există gropi adânci și până la 2 metri.
barci sub forma de lebada pe lac, tiroliana si insula
Zona Lacului Noua este una dintre cele mai frumoase și mai căutate zone de agrement din Brașov, zonă unde a fost amenajat și un loc special pentru picnic.
Din cartierul Noua pornesc mai multe trasee montane, către Piatra Mare, Bunloc, Dâmbul Morii, Poiana Brașov, Timișu de Jos, Tâmpa, canionul Șapte Scări, ca exemple. În pădurile din jurul cartierului pot fi întâlniți lupi, urși, jderi, mistreți și căprioare. Tot în acest cartier sunt izvoarele Honterus și Fântana Hoților, două dintre izvoarele care aprovizionează cu apă localnicii.
peisajul din jurul lacului Noua
Lacul Noua este amenajat cu un ponton de unde se pot închiria bărci pentru plimbări de agrement și este înconjurat de o alee de unde, pe un podeț, se ajunge la o mică insulă. Recent inauguratul Parc Noua dispune de un lac pentru plimbări cu barca și hidrobicicleta precum și de o pistă de jur împrejurul lacului perfectă pentru plimbări cu bicicleta și rolele. Sunt amenajate două zone de joacă pentru copii, de o parte și de cealaltă a lacului, cu balansoare, învârtitori, tobogane și bănci.
barci pe lac, insula, podul spre insula din lacul Noua Brasov
De pe dealul mic din apropiere pornește tiroliana de la Parc Aventura până pe insulă. Parcul Aventura e cel mai mare parc de aventură și distracție în aer liber din România. Tot în zona Lacului Noua, în locul fostului ștrand Noua, este Aqua Park, un parc acvatic intins pe o suprafață de 4 ha de piscine, cu cele mai inalte tobogane și multipiste din țară - șapte topogane, două piscine, teren de fotbal, teren de tenis, restaurant, terase, baruri.
Sursa fotografii: Brasov, orasul sufletului meu, albumul "Lacul Noua".
***
Actualizare martie 2023. Aqua Park este in paragina si este inchis.
Parcul Aventura deschide la 1 aprilie 2023 (de regula, e inchis in sezonul rece)
***
Dacă doresti sa participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta", (poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la "Reflexii in oglinda" (http://fewstuff.blogspot.ro/2014/03/reflexii-in-oglinda_27.html), la SoriN.

2 comentarii:

  1. superbe imagini!!
    imi place ca nu pare foarte aglomerat...
    la noi orice parc e mai mult decat plin de oameni, incat ideea de aer curat si relaxare mai ca nu mai exista...
    sunteti cu adevarat norocosi, voi brasovenii! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar avem multe zone in care ne putem "ascunde" si nu toate sunt prea departe de oras.
      Fotografiile sunt facute in luna octombrie. Vara e aglomerat, in special in zonele amenajate pentru picnic si mai ales la sfarsitul saptamanii.
      Pupici. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.