2015-12-13

Clubul cinefililor - intalnire la sfarsit de saptamana

Intalnirea de la Clubul cinefililor - impresii de sfarsit de saptamana pe pagina la Carmen.

Scriu despre serial pentru a va recomanda sa nu va pierdeti timpul cu vizionarea, daca dati de el.
Serialul Sense8 (2015) e unul care se doreste S.F. - de fapt, este, doar ca e unul care nu-mi place, desi ideea filmului e faina: oameni care sunt interconectati emotional si mental, care pot vedea, simti si chiar interveni in viata celor ce sunt in legatura cu ei. Sunt 8 tineri, toti nascuti in data de 8 august si avand aceeasi varsta: Will (Brian J. Smith), Riley (Tuppence Middleton), Capheus (Aml Ameen), Sun (Doona Bae), Lito (Miguel Angel Silvestre), Kala (Tina Desai), Wolfgang (Max Riemelt) si Nomi (Jamie Clayton) - provenind din culturi diferite si traind in diferite parti ale lumii.

De ce am ales sa urmaresc intreg sezonul 1, singurul de pana acum? Pentru ca m-a pacalit prezentarea, si tot speram sa inceapa, sa aiba si ceva sens... Poate ca sensul este propaganda pentru multiculturalism, toleranta, intelegerea unor chestiuni si altele de gen. Daca acesta e scopul serialului… prefer ceva mai subtil. Bine, de fapt, l-am urmarit integral pentru ca nu mi-a placut primul episod si, in speranta ca al doilea va fi interesant, l-am lasat sa se deruleze in timp ce faceam si altceva - un fel de “fond sonor”. Poate din acest motiv n-am priceput mare lucru, dar nu cred.

Protagonistii isi vad de viata lor si, din cand in cand, vad sau simt pe unul dintre ceilalti, fiecare avand un talent anume pe care il “imprumuta” celorlalti, in functie de necesitati.

Mi-au epuizat unicul si dragul meu neuron cu relatiile amoroase a doua cupluri: un cuplu de lesbiene, intre care una este un transexual, un barbat care a ales sa devina femeie pentru a se iubi… cu o femeie; si un cuplu de homosexuali: unul care joaca rolul unui actor celebru (Lito) din filme de aventura si cu succes la femei si care nu-si recunoaste homosexualitatea si sufera pe tema aceasta si iubitul il paraseste la un moment dat, cand o prietena a lor (“faţada” cuplului) ajunge sa fie batuta de un fost iubit care o vrea inapoi si ea accepta relatia cu acel om violent pentru ca acesta obtinuse telefonul ei, unde avea filmulete cu cei doi facand dragoste - de ce i-a filmat nu ma intrebati, dar daca nu-i filma scenaristii nu puteau forta situatiile pentru a prelungi filmul. Lito e si el “senzorial” dar inca nu mi-am dat seama ce alte calitati deosebite are - fiind actor (si in serial) poate ca e specialist in minciuni.
Care e scopul accentuarii numai acestor doua relatii amoroase n-am reusit sa inteleg pentru ca nu vad legatura cu tema serialului.

Poate altora le place filmul. Poate nu-mi place pentru ca n-am fost in stare sa inteleg ce ar trebui sa se intample sau de ce se intampla. Am avut senzatia ca vedeam un film in care regizorul, scenaristii si implicit actorii n-au idee ce urmeaza mai departe si pierd timpul, doar-doar le vine o idee.

Va sfatuiesc sa nu pierdeti timpul cu acest serial, dar faceti cum vreti. Daca il vedeti si intelegeti despre ce-i vorba va rog sa-mi spuneti si mie.
Ce mi se pare surprinzator pentru un film cu actiune si punere in scena atat de stupide este ca actorii isi interpreteaza bine rolurile stupide si replicile seci. Cascadoriile, zonele in care se filmeaza (sau pare ca se filmeaza), efectele speciale sunt o.k. Dialogurile sunt seci! Pur si simplu par a fi desprinse din vreun alt film sau din vreo carte, compilate si repartizat fiecarui actor o parte care i se potriveste, pentru a sustine un dialog.

2 comentarii:

  1. :)) am vazut si eu Sens8, primul sezon si exact asa cum spui, nu am inteles scopul "contopirii" corpurilor. Tema generala trezește interes, felul în care personajele principale iau contact unul cu celalalt, felul în care se teleporteaza, se ajuta si îsi folosesc comun caracterele sunt frumos prezentate, la fel si povestile vietii din-naintea momentului în care au fost "alesi" sunt interesante. Dar tot nu înteleg care este scopul întâlnirii lor! Când mi-a fost recomandat mi s-a spus sa am rabdare primele 3 episoade :))) dar am ajuns la finalul sezonului si nu am inteles numic!
    Am constatat ca foarte multe seriale interesante, "o dau în bara" prezentând scene de sex ce depasesc mult granitele "normale" (Orange is the new black, American Horror Story, Ray Donovan, etc) si ma întreb, este cumva genul care place maselor largi (si în acest caz, eu nu mai sunt "normala")?! sau poate se încearca o "educare" în masa a tiinerei generatii?! - în acest caz, ma bucur enorm ca am depasit vârsta la care caracterul sa-mi poata fi influentat de televiziune sau marele ecrane! Lumea imaginata de regizori este bolnava! Educarea în acest mod, va determina o involutie a omenirii!

    Ma bucur ca parerile noastre în legatura cu acest serial seamana!
    Noapte buna! Gânduri bune si îmbratisari, de la duo pentru trio <3 Un start bun în noua saptamâna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ne incadram in normal :)) cand dorim ca in filme de actiune sau in cele de genul acesta sa nu se puna accentul pe scene aproape explicit sexuale - cine vrea filme xxx sau filme cu scene de amor isi alege genul si pace buna. Si pe mine ma plictisec scenaristii care pierd timpul cu scene "fierbinti", dar, se pare, asa cresc incasarile iar actorii care-si arata fundurile sau alte goliciuni incaseaza un onorariu mai mare. D.p.m.v. "scenele senzuale" sunt ok si in filmele de actiune, dar sa nu ma plictiseasca lungindu-le prea mult, pentru ca nu-s dobitoaca :) si ma prind ce urmeaza sa faca protagonistii - aleg un anume gen de film tocmai pentru ca vreau sa vad actiune in lupta, actiune in altele; actiunea la orizontala se face, de regula, nu se priveste. :)
      Tare m-a ofticat faptul ca e dezlanata povestea serialului, pentru ca ideea - cum am si scris - e faina si povestile - cum ai constatat - sunt interesante, dar dialogurile... ma uimesc prin cat sunt de slabe...
      Cred ca nici scenaristii nu stiu care e scopul intalnirii celor opt. Poate urmeaza sa salveze omenirea de la cine stie ce; poate s-au unit pentru a scapa de "soptitori"... Cred, insa, ca nu mai am rabdare sa aflu... :)

      Multumim pentru urari. La fel! Numai bine sa va fie! Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru duo. <3

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.