2013-09-27

Idei crețe în capete pătrate

Proprietarii de câini trebuie să adune - de pe asfalt, alei pietruite etc. - dejecțiile patrupedelor. Perfect de acord, pentru că suntem civilizați - foarte-foarte puțini câini cu stăpân iși fac nevoile pe asfalt (preferă iarba).
Ideile crețe: cetățenii (și unii edili) cu mintea pe bigudiuri gândesc ondulat: trebuie adunate și din zona verde dintre blocuri sau zona verde aflată pe marginea trotuarelor, zone pe unde calcă uneori doar cei care cosesc iarba, iar ei calcă în urma mașinăriei. A se reține: ploaia și soarele rezolvă chestiunea în mod natural.
Dejecțiile adunate trebuie aruncate în primul coș de gunoi - dar nu un coș de gunoi dintre cele unde se adună gunoiul reciclabil. Ideea creață constă în aceea că în România nu există altfel de coșuri de gunoi pe stradă - ne bucurăm când găsim și din cele obișnuite.

Câinii trebuie plimbați în locuri special amenajate. Dar numai câteva orașe au unul sau două locuri de acest fel - de regulă, la distanțe foarte mari de orice zonă unde sunt oameni care au câini ce trebuie plimbați.
Un cap pătrat dă pe gaura cu dinți o prostie: de ce nu se militează și împotriva uciderii porcilor, oilor, mielilor, puilor etc, ci numai împotriva uciderii, la grămadă, a câinilor? Și o mulțime de capete pătrate duc ideea mai departe, scandând-o.
Pentru știința acestora: mieii, porcii etc. sunt animale crescute pentru hrana oamenilor, în general, dar se militează și împotriva uciderii acestora; militează cei care consideră că nu e uman și nu e nici sănătos consumul produselor din carnea animalelor. Se militează și pentru a se interzice vânătoarea ca hobby, și împotriva hainelor confecționate din blană și piele naturală.
Vine un alt cap pătrat și zice, să se dea și el rotund: să văd militanți împotriva stropirii împotriva muștelor și a țânțarilor, nu doar împotriva eutanasierii câinilor! Și i-ar spune, unii, deșteptului: poate ar fi bine să începi și tu, pentru că se folosesc, uneori, substanțe nocive sau în concentrație atât de mare încât devin nocive nu doar pentru sistemul respirator al ființelor care-l au dar și pentru vegetație.
Pentru alții, în aceeași notă a eutanasierii, limbricii sunt animale! Să se interzică medicamentele împotriva acestora, dacă nu se vrea eutanasierea câinilor la grămadă! Ce profesor de biologie o fi avut acest cetățean? Pentru că nici in dorința de a sublinia ceva nu e permisă asemenea cretinitate.
Pentru câinii crescuți la bloc trebuie (zic unii, iar ceilalți sunt dezimformați și acceptă) plătită o sumă “la întreținere”. În ce fond ar merge acești bani, după capul președinților de asociații? În fondurile obținute din… activități proprii! Adică, faptul că cineva crește  un câine în apartament e activitatea producătoare de venit a asociației!
Și mai argumentează acești președinti de asociație de blocatari: nu e indicat să se sperie copiii când le iese în față, din lift, câinele; nu e indicat să fie tulburată liniștea locatarilor de lătrături! Corect: nu e indicat, dar din 100 de câini unul latră - pentru ca n-a fost educat de stăpân (și îl poate educa). Pe de altă parte, o fi indicat să fie tulburată liniștea de bețivi - sau nu - care răcnesc și-și bat nevasta și copiii? Pe ăștia nu-i mai educă nimeni! Câinii fac mizerie în scările blocurilor! Or fi și stăpâni nesimțiți dar de ce să ucid câinele?! Dar bipezii? Își fac nevoile pe ziduri, scuipă coji de semințe, aruncă chiștoacele, fumează în lift sau în scară. Pe aștia de ce nu-i interzice in bloc? Pentru că aștia sunt agresivi, iar președinții de asociație sunt agresivi numai cu cei care nu se pot apăra singuri.

Porumbeii răspândesc gripa aviară și salmonela! Cu acest argument, multe capete pătrate au luat măsuri, mulți ani după “nebunia aviarei”: au închis cu plasă de sârmă curțile interioare ale blocurilor, unde se aerisesc băile. Porumbeii au plecat pe unde au putut: spre fațada acelor blocuri, pe firele care atârnă între stâlpii de iluminat, prin pomii de pe lângă blocuri, de unde cad cu zecile iarna și de unde găinațul lor ajunge pe trotuare, pe asfaltul din fața blocului, pe ferestrele și pervazele apartamentelor. Aceleași capete pătrate se plâng acum de câtă mizerie fac porumbeii! Înainte făceau în curțile interioare, de unde era curățată cel puțin o dată în fiecare lună și trotuarele erau curate. Practic, s-a dorit cheltuirea unor mari sume de bani - de unde s-a scurs câte ceva și în unele buzunare. Cât despre aviară… S-au ucis, la grămadă, păsările oamenilor - pe unii lăsându-i pur și simplu fără hrana cea de toate zilele! Sigur, doar cu vegetalele produse în grădină. S-a scos carnea de pui de la consumul pentru populație în acelasi timp în care “surse avizate” scandau: Carnea bine friptă sau fiartă nu e dăunătoare omului chiar dacă pasărea este una bolnavă. Și atunci, de ce să le ucizi la grămadă și să le confiști?! Pentru a falimenta micii întreprinzatori și pentru a provoca atacuri de cord bătrânilor care își obțineau hrana cea de toate zilele din păsările crescute în curte? Au obținut ceva: faliment și mai puțini pensionari.

Parcatul se interzice în multe locuri și mașinile parcate neregulamentar se ridică urgent și costă o căruță de bani să o iei. Locuri de parcare nu există în foarte multe locuri unde se impun.

Când le-o făta mintea celor cu idei crețe vreau și eu un purcel!

6 comentarii:

  1. Macar de le-ar fata un purcel :)
    Da, de idei crete noi, romanii, nu ducem lipsa. De altfel, in perioade din acestea, cand se discuta anumite probleme delicate, apar si acesti "destepti" care sunt capabili sa ne invete de toate. Ca tare prosti mai suntem, noi, ceilalti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, tare neinstruiti suntem si mari destepti sunt ei! Si ma intreb unde erau inainte? 'Ca, doar, problema nu-i de ieri de azi! In loc sa faca legi pe care le putem respecta ei fac traduceri din legi straine! Si mai traduc si prost! Cred ca astia dau legi pe banda doar sa sifoneze populatia! Circ ne dau! Sa dea si paine! :)

      Ștergere
  2. ar trebui taxa pe ideile crete si asa am scap de capetele patrate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai stii!? Poate chiar s-ar rotunji aceste capete! :)

      Ștergere
  3. :))) Doamne, Diana, si cand ma gandesc la copilaria mea, parca imi vine sa ma iau la palme ca am ascultat-o pe mama si am luat siropul ala pentru limbrici. Iti dai seama ce animale faine de companie as fi putut avea acum? :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No, vezi?! Ai distrus minunatii de animale! :)
      Zau daca nu ma minunez de ceea ce pot scoate unii din ei doar pentru a se da mari in chiloti mici! :) E ok folosirea hiperbolelor dar, parca, totusi... :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.