2013-09-17

Uite maidanezul, nu e maidanezul!

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit pe 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Acum, după ultimele investigații, rezultatul cercetărilor a fost dat publicității, și se pare că nu câinii maidanezi au ucis băiețelul în 2 septembrie, ci un câine de luptă. Probele prelevate de pe corpul micuţului indică faptul că nu există nicio urmă de ADN ale celor şase câini vagabonzi, ceea ce întăreşte ipoteza conform căreia copilul ar fi fost ucis de un câine de luptă.
Sursa: adevarul.ro

Dar e bine că unii s-au străduit - de fapt nu le trebuia mult - să asmută oamenii unii împotriva celorlalți.

E destul de greu de crezut - și mulți au observat chiar atunci - că un copil în vârstă de 6 ani, mușcat de picior de maidanezii care dăduseră de gustul sângelui a reușit să fugă pentru a-și anunța bunica. Iar dacă traseul pe care se presupune că l-au parcurs copiii este cel prezentat în videoclipul de la adresa de mai jos e și mai greu de crezut varianta cu maidanezii ucigași. Cei care locuiesc în București au mai multe șanse de a afla exact unde s-a întamplat nenorocirea și pot confirma sau infirma cele prezentate în videoclip.
Traseul (presupus, pentru ca nu am posibilitatea sa verific)
http://www.youtube.com/watch?v=7mhibif7c60

Tragedia, însă, rămâne, iar unele chestiuni, precum știrile și filmarile (îmi) par a fi tentative de manipulare trebuie să mă întreb... unde e adevărul? Atunci când ceva e ambiguu se pot face fel și fel de speculații, iar această tragică întâmplare nu pare clară deloc. Singurul lucru cert este moartea unui copil și vinovatul moral - cu toți câinii care nu au ce căuta pe străzi (e un fapt) - este bunica. De i-ar fi supravegheat i-ar fi văzut îndepărtându-se și ar fi avut timp să îi întoarcă din drum.
Autoritățile trebuie să caute acum un eventual proprietar de câine de luptă. Pur și simplu nu-mi vine a crede că un om a putut fi atât de inconștient încât să lase liber un câine antrenat pentru lupte! Mai că mi-aș dori să fie vina amărâților de câini maidanezi decât să aflu că un om a fost atât de tâmpit! Altfel nu vreau să-l numesc.
Sunt foarte interesată să aflu cum se va încheia ancheta cu privire la uciderea lui Ionuț, deși copilului nu îi mai e de vreun folos dar, sper, nu vor mai muri și alți copii din aceeași cauză - oricare ar fi aceasta.

*
În acele zile am văzut și multe dintre chipurile ascunse sub măști. Deși sunt de părere că trebuie să avem încredere în oameni și să ne așteptăm la orice de la ei am fost foarte surprinsă de cele constatate. Mă întreb - retoric, evident - celor care tremurau când schieunau urăsc cââââiniiiii și celor care au fost atât de nestăpâniți în arăta ura pentru câini în general și pentru maidanezi în special - nu le va fi puțin jenă că și-au dezvăluit chipul greșind ținta? Despre acești cetățeni, de fapt, nu știu cât urăsc ei câinii și cât îi urăsc pe cei care au și grija câinilor. Fiecare are pe lângă locuință pe cineva care are câini, pe cineva care îi hrănește pe stradă etc. și acum au prins momentul să-și strige frustrările. Nu e, oare, jalnic?

Câinii erau mulți pe străzi și unii erau periculoși. Era obligatoriu să se rezolve această chestiune și să fie adunați. Trebuia să moară un (alt) copil pentru ca românii să se trezească și să-și dea seama că trebuie să lucreze cot la cot pentru a realiza ceva bun? Nu mă refer la cei care urăsc oamenii care iubesc câinii! Aceștia se vor întoarce de unde au venit și vor mai ieși când vor avea iar ocazia să își arate ura pentru… pisici, dar, de fapt, pentru cei care iubesc pisicile, când vor simți că e rost să fie văzuți la TV… Mă refer la cei echilibrați, care analizează lucrurile obiectiv, la rece, încercând să găsească soluții! Tensiunea arterială crescută nu e de niciun folos.

2 comentarii:

  1. Un episod tragic, căruia semenii noştri nu-i găsesc în niciun fel rezolvarea. Este mult mai lesne să găseşti un "ţap ispăşitor", decât să găseşti soluţii.
    Cât despre cei care cresc şi dresează câini de luptă (!) faţă de aceştia trebuie luate măsuri drastice. Sunt mai periculoşi decât o haită de maidanezi flămânzi, căci sunt învăţaţi să ucidă. Să sperăm că bietul copilaş nu a murit din cauza unei astfel de fiare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E asa de aiuristic cum apar "stirile" ca pe banda incat e greu de spus unde e adevarul. Cainele de lupta a fost introdus in tragedie cred ca in ideea ca in zona se organizeaza astfel de lupte - si maidanezii sunt cei pe care sunt antrenati acesti caini... Am rugat pe cineva din Bucuresti sa mearga in zona si din ce mi-a zis, nimeni nu stie nimic precis... Nu s-au auzit tipete de groaza, politia nu a marcat zona si cei care au ajuns acolo curand dupa tragedie nu au vazut atata sange cat se presupune ca ar fi trebuit sa fie... Iar unii se contrazic si cu privire la locul de unde a fost ridicat trupusorul copilului.
      Tocmai am auzit altele: ca "stirea" despre cainele de lupta ar fi fost o manipulare grosolana - in "plasa" careia se poate sa fi cazut :( Dar, intr-un fel, e linistitor ca un om n-a fost atat de inconstient.

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.