2013-10-06

Duminica, la povești - Una caldă, una rece

Dacă-i duminică ne întâlnim la Anastasia, la povești.
sursa
Pe la începutul săptămânii mama a găsit în drum un pui de… ceva. Veterinarul a zis că ar putea fi brumăriță, dar mai mult semăna a fâsă, doar că avea picioarele cu piele închisă la culoare… deci nu e ce zice el, dar i-a recomandat niște picături, pe care mama le-a mai cumpărat cândva și pentru un pui de porumbel care “cădea de pe picioare” și l-a făcut bine (încă mai vine la geam să mănânce). Pe puiuțul acesta l-a luat pur și simplu, pentru că nu putea zbura și se împleticea la mers. Două zile l-a hrănit și i-a dat picături, dar n-a trăit. Poate că știe ea, Natura, ce face și nu degeaba ajung unii pui să fie alungați din cuib… Supraviețuiește cel mai puternic. Tare ne-a părut rău că a trebuit să îl îngropăm.

Tot săptămâna aceasta, la geamul de la bucătărie a apărut și un pui de porumbel - un pui destul de mare, dar cu puf încă pe el. Și porumbelul acesta stă pe marginea geamului de sus - ceilalți se adună pe pervaz. Când e deranjat de la masă de semenii lui îi alungă făcând… “mac-mac”! Am încercat să-l inregistrez, dar nu se aude mare lucru cu telefonul mobil - și chiar de-aș fi reușit, nu știu cum să încarc ceva pe youtube, să audă și alții cum face porumbelul “mac”.
Am fost și în vizite săptămâna aceasta! Cum se face, cum nu se face, dar cei mai mulți dintre cei dragi mie sunt născuți toamna, așa că și toamna petrecem, și apoi petrecem și iarna, când sunt sărbătorile una-dupa alta! Și-am fost și prin oraș. Am reușit sa fotografiez porumbeii din Piața Sfatului, dar priceperea mea e lipsă la apel și n-a prea ieșit o poză reușită - dar mai încerc! Am scris și o poveste, despre parfumul credinței.

Apoi, a dat zăpada peste noi! Dar n-a ținut mult, din fericire - pentru că nu e timpul ei! Și, dacă tot e cu frig, un unchi drag s-a îmbolnăvit și l-am vizitat la spital - acum e ceva mai bine dar tot nu-i bine. Și apoi s-a stricat centrala! Noaptea trecută am ținut-o închisă, dar ce noroc! a fost mai cald decât în nopțile trecute! Și tot în acea noapte a fost și cutremur, și nu dormeam, așa că am înjurat cu voce tare! Era tot ce mai lipsea! Și m-a pufnit râsul! Și ziua încă nu s-a încheiat!
Să aveți o săptămână în care numai lucruri bune să se întâmple!

9 comentarii:

  1. :) Simţul umorului ne salvează de cele mai multe ori din situaţii care mai de care mai ciudate.
    Chiar că ai avut o săptămână... dar e mai bine decât să nu se întâmple nimic, nu?
    Îmi pare rău de centrală, poate o repari repede. Eu sunt friguroasă şi numai gândul ..mă înfioară.
    Multă sănătate unchiului tău şi spor în toate săptămâna viitoare!
    pup, Diana :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, centrala acum functioneaza, din fericire! Era o chestiune cu pompa de condens - sau asa ceva. Categoric ca e mai bine decat sa nu se intample nimic dar mai frumos ar fi sa se intample bune! De alternanta... Ufff... Bucurosi le-om duce toate! :)
      Multumesc pentru urari.
      Saptamana minunata sa iti fie si spor in toate cele bune sa ai! Cu drag!

      Ștergere
  2. multa sanatate unchiului... chiar vorbisem mai devreme cu mama la telefon si mi-a spus. Imi pare tare rau...
    Oh da, multe evenimente saptamana ce a trecut! cutremur stiu ca a fost la inceputul lui septembrie, cand a fost Mircea la Sibiu. Deci a mai fost inca unul acum, in octombrie?! wow!
    Raspunzi aici mai sus ca centrala s-a reparat, Doamne mult-am! e rau fara caldura la-nceput de toamna... La noi functioneaza de asemenea de o luna. Practic a facut pauza doar la mijlocul lui mai... of, of! Iunie, iulie si august... La noi la tv au spus ca vremea este în racire si ca sezonul ploilor a inceput, asa ca nu mai e speranta de "toamna de aur". Pacat, dar... gasim noi ceva placut de facut, indiferet ca ploua sau ca ninge, nu-i asa?! Optimismul nu ne paraseste niciodata - sau mai bine zis, ne paraseste rar ;))
    te pup. Sa ai un start bun în saptamâna ce urmeaza! Toate cele bune fetelor :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carmen. Deh, batranetea incepe sa-si spuna cuvantul.
      Da, a mai fost unul... si a "venit" ca o bomboana pe coliva! :)) M-a si umflat rasul! Era tot ce lipsea! A avut doar o replca ce s-a simtit...
      Oh, da, a reparat centrala! In orele cat am stat fara caldura mi-am amintit de "timpurile vechi"!!! Si m-am intrebat cum or putea unii sa afirme ca atunci era mai bine?!!!
      Aici vremea s-a mai domolit... Nu cine stie ce dar n-a mai fost asa frig in timpul zilei - dimineata si noaptea coboara mai mult temperaturile...
      Multumim! Mama, azi se intalneste cu unii dintre fostii colegi.
      Zile minunate sa ai! Imbratisari cu drag! Pupici!

      Ștergere
  3. Am avut centrala stricata peste weekend...in seara asta montam una noua pe perete! cealalta era prea batrana.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Groaznic! Si a noastra e destul de inaintata in varsta dar e prima data cand a facut pe nebuna... Asadar, e inceputul... batranetii! :)

      Ștergere
  4. Nu cunosc nici numele acelea de pasarele...pasarelele nici atat :) Imi pare rau ca puiutul a murit. Si eu cand gaseam cate unul il cresteam si-i dadeam drumul. Nu s-a mai intamplat sa mai gasesc de vreo 7-8 ani, cred, .
    Si eu sunt tomnatica...dar stii, insa nu iubesc deloc toamna. Decat cat e cald. De fapt iubesc caldura, soarele. :)
    Pentru a posta pe YouTube (YT) trebuie sa descarci ceea ce-ai inregistrat in computerul tau apoi sa iti faci cont pe YT si acolo urmezi niste pasi pentru a face upload-ul. Nu e greu, am facut si eu asta cand am avut nevoie sa postez un clip cu niste moristi...altfel nu puteam.
    O noapte buna, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca nu-ti place frigul. :) Nici mie nu-mi place frigul, dar imi place iarna, cu zapada - si zapada fara frig nu prea e... Frigul imi distruge pielea de pe maini! :( Si mare grija trebuie sa am cu ele, sa nu se aspreasca! :))
      E de bine ca nu ai mai gasit puiuti, cu speranta ca n-au fost dintre cei care aveau nevoie de ajutor. Si e pacat daca au fost dar nu au fost in calea ta, sa aiba sansa la viata. :)
      Multumesc pentru informatii, Elly! Esti o dulce! :) Am cont, dar nu mi-am dat seama cum si ce trebuie sa fac... Dar cu prima ocazie cand am ceva mai multe ore libere-libere imi voi pune mintea si cu YT! Daca reusesc o sa ma laud! :) La cat de "atehnica" sunt ar fi o performanta!
      Ziua minunata sa iti fie! Cu drag!

      Ștergere
  5. Si noi am avut centrala inchisa in noaptea cand a fost cutremur, desi Ionut nu dormea. Se pare ca in viata toate se potrivesc, chiar si atunci cand la prima vedere pare tocmai invers.
    Avem la etajul trei o familie care obisnuieste sa puna pe pervaz grau pentru pasarile cerului. Imi este drag sa vad cum li se aduna gugustiuci la geam si am invatat sa tin dimineata geamul meu inchis, daca nu vreau sa am toata bucataria plina de boabele cazute de acolo. :))))
    Sanatate unchiului tau!

    RăspundețiȘtergere