2014-03-18

Fraieră, cu I mare de la amețită

Am citit la Elly articolul ZeList - un fel de Zero cu ifose și ce mă gândesc?! [Da, din când în când gândesc - dar la ce mi-a folosit?!] Să caut pe Google “Mai multe feluri de a pierde timpul” - titlul unei postări anterioare, un text al lui Mircea Eliade. Am ales textul pentru ziua de 13 martie, ziua în care s-a născut autorul. Dar n-am putut posta în chiar acea zi deoarece computerul are… ifose! Am postat a doua zi… Am “dactilografiat” de zor. Pentru că textul era lung am ales numai ceea ce mi-a plăcut mai mult. De-aș fi avut timp suficient aș fi scris tot textul.

Deh, curioasă, și eu, ca pisica, am vrut să aflu cum apare blogul pe motoarele de căutare. Am pus pe blog pagerank și la un moment dat s-a transformat într-un dreptunghi gri, fără cifre. Ups! L-o fi trecut Google în carantină, m-am gândit și am căutat info - am găsit și n-am înțeles nimic. Dar a constatat altcineva că apare blog.com însă nu și blog.ro. De ce? Habar n-am, dar nici că-mi pasă altfel decât din dorința de a avea un răspuns.
Revin la căutare… Am muncit ceva să tastez, să pun diacritice și… constat - în urma căutării online - că textul, integral, mai apare de cel puțin patru ori (atâtea am găsit în urma unei căutări superficiale). Și mi-am zis: Tonto, îți imaginai că ai inventat apa caldă?! Da, așa îmi imaginam, pentru că am scris dintr-o carte veche… Apoi, pentru a-mi strica ziua de tot, am căutat și alte postări… Evident că le-am găsit și pe acelea… O fi bine, o fi rău? În cazul postărilor mai vechi pe care le-am căutat am găsit același text publicat și mai devreme și mai târziu decât am publicat eu și mi-am zis că nu-s singura persoană fraieră, cu I mare de la amețită. M-am simțit ca o salariată de la cooperativa Munca în zadar și apoi m-am consolat cu ideea că… alții au textul pe site-ul lor, eu îl am în… baza mea de date online. Slabă consolare și dezamăgitoare concluzie. Îmi voi reveni; mă regenerez repede.

Pentru că Elly a scris în articol despre link-uri, în special, profit de ocazie și întreb (pentru a evita alte surprize): cine face click pe acest blog - pe un text / cuvânt care nu apare ca fiind link - are neșansa de a i se deschide vreo pagină care duce pe te miri unde? Pentru că n-ar trebui să se întâmple; n-am absolut nicio reclamă pe aici și niciun link spre magazine online sau ceva de genu’.

Acestea fiind scrise, vă las cu bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.