2014-04-01

Funcționari publici de basm

Aliniindu-se la standardele europene România a adoptat o Rezoluție U.E. prin care funcționarii statului când - în exercitarea atribuțiunilor de serviciu - sunt în interacțiune cu cetățenii au obligația să aibă o atitudine pozitivă, să zâmbească. În acest sens, dispozițiile au fost înscrise în regulamentele de ordine interioară dar și în fișa postului, pentru a fi cât se poate de clar pentru fiecare funcționăraș.

De asemenea, prin Rezoluție se cere expres funcționarilor de stat să rezolve prompt problemele cetățenilor, să nu-i mai trimită de la un ghișeu la altul, dintr-un birou în altul pentru ca după o oră-două de stat pe la cozi să revină la ghișeul / biroul inițial numai pentru a o lua de la început. Funcționarul va fi cel obligat să facă această plimbare și, astfel, vor fi justificate și vizitele personale, funcționarii putând socializa între ei în timpul programului de lucru cu publicul.

Cetățeanul nemulțumit va avea posibilitatea de a face plângere împotriva funcționarului care nu zâmbește sau îl trimite după cai verzi pe pereți. Răspunsul la cerere va ajunge, în scris, la adresa cetățeanului în termen de 10 zile de la data înaintării plângerii.
Cetățeanul care va reveni cu cel puțin un cal verde la ghișeul / biroul de unde a plecat va fi scutit de taxe și impozite atâția ani câți cai verzi a adus.

Prin această Rezoluție se urmărește diminuarea birocrației, în primul rând.

Funcționarii plătiți - direct sau indirect - din bugetul statului vor fi obligați să participe la “întâlniri amicale”, lunar sau bilunar, pentru a-și cunoaște toate rudele care, eventual, sunt angajate în sistem și a se evita, astfel, eventuale uniuni matrimoniale nepotrivite.

10 comentarii:

  1. greu cu functionarii publici :), maine am o intalnire de gradul zero cu unii :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii de ce functionarii publici beau repede câte o cafea, la terminarea programului? Pentru ca si ei sunt oameni, ca mine si ca tine si... fiecare bea o cafea când se trezeste din somn! ;)))
    te pup draga mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte faina gluma! :))) E noua pentru mine si s-a consemnat la colectie. :)
      Pupici cu drag!

      Ștergere
  3. Cred ca e o pacaleala de 1 Aprilie cu functionarii de basm. Am vrea noi sa fie asa:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric ca e pacaleala... Sau... un vis frumos. :))
      Poate ca de le zambim noi ne vor zambi si ei.

      Ștergere
  4. Ha, ha! Amuzant articol, ca de vazut asa ceva in realitate... slabe sperante! Mitocania unora si coruptia din sistem sunt... mosteniri grele, de care romanii nu se dezbara cu una, cu doua. Visam ca intr-o zi vom avea si astfel de functionari minunati si corecti....
    O duminica frumoasa, Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Birocratia ii sufoca si pe ei... Si au destule frustrari.... mai ales cand vad cum in jurul lor se tot angajeaza rude, prieteni, cunostinte ale sefilor si sefuletilor... Am asa, o vaga senzatie, ca prin institutiile statului nu s-au mai facut de prea mult timp "angajari pe bune". :( Dar chiar si asa, zambetul si politetea nu-i costa, doar ca, or fi prea plini de propria importanta.
      Multumesc, ALex.
      Ziua minunat sa o petreci!

      Ștergere
  5. functionari de basm, intr-adevar...
    :)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.