2015-02-22

Extraterestrii si homo sapiens

In cautarea altor civilizatii sau homo cosmicus?

Stephen Hawking, despre care se spune ca are o inteligenta iesita din comun (nu stiu, nu-l cunosc) a zis pe undeva (alaturi de altii) ca e periculos pentru umanoizi sa contacteze extraterestrii. Astrofizicianul britanic considera ca astfel de transmisiuni sunt "iresponsabile"; a subliniat ca istoria umana ofera numeroase exemple de intalniri tragice pentru civilizatiile mai putin avansate, precum intalnirea dintre incasi si conchistadorii spanioli…

De curand (12 februarie a.c.), cercetatorii americani (cei care consuma miliarde de dolari pentru diferite studii, inclusiv acela de cum sa spulberi Terra) il contrazic, afirmand ca nu e periculoasa o astfel de intalnire si de aceea au pregatit un program special pentru eventualii extraterestri dispusi sa intalneasca homo sapiens.

Mi-ar placea sa-mi spuna – marii inteligenti ai lumii – si unde sunt acesti extraterestri, unde pot fi intalniti. Intr-o revista, cu multi-multi ani in urma, citeam ca extraterestrii sunt printre noi, au infatisare umana dar ii putem deosebi usor de populatia terestra pentru ca: sunt inalti, au piele foarte alba, sunt blonzi, au ochi albastri si… poarta tenisi sau bascheti la costum (pe bune, asa scria in acea revista numita a fenomenelor paranormale – si cum as fi putut uita asa ceva?!). E simplu; nu?!

Timp de 50 de ani, am indreptat radiotelescoape spre stele in cautarea semnalelor emise de alte civilizatii, dar fara succes, a declarat Douglas Vakoch, un cercetator de la SETI, cu ocazia unei prezentari care a avut loc la conferinta anuala organizata de American Society for the Advancement of Science (AAAS), intrunita saptamana trecuta la San Jose, in California. Prin acest program, Active SETI, vom inversa procesul, pentru a ne asuma un rol activ, si vom transmite semnale puternice, bogate in informatii, catre alte lumi, in speranta ca vom primi un raspuns, a adaugat acelasi cercetator american. Aceste mesaje vor fi trimise catre alte sisteme stelare relativ apropiate si care contin planete potential locuibile.
Poate vor trimite astronauti in spatiu si-i vor dresa  plati bine sa se dea drept extraterestri, ajungandu-se astfel la… homo cosmicus… S-o fi gandit Darwin la asta?! De la molusca la extraterestru!

Va imaginati cati bani inghite aceasta tehnologie cu ajutorul careia unii vor sa intre in contact cu civilizatiile extraterestre?! Nici nu stiu daca sa râd sau sa plang! Se zice ca toti acesti cercetatori au inteligenta peste medie! Totodata, se zice ca unde e multa desteptaciune e si multa prostie… Daca sunt alte civilizatii undeva in Cosmos (ar putea fi, ca-i mare Universul) si sunt civilizatii super-avansate nu ne-ar fi gasit pana acum?! Iar daca nu-s supra-avansate nu cumva nu vor putea sa receptioneze mesajele trimise de ultra-inteligentii de pe Terra?!

Nu sunt in stare sa gaseasca si / sau sa se descurce cu infractorii de pe Terra si vor sa gaseasca extraterestri! Nu-i ceva ironie aici?!

Milioane de oameni mor de foame (mii numai pe teritoriul S.U.A) iar cercetatorii cheltuiesc miliarde pentru a da de extraterestrii. Nu-i tare asta?!

Cârcoteli: poate ca acesti super-inteligenti vor, de fapt, sa modifice clima in functie de interese, sa indrepte radare catre alte state, sa manipuleze/controleze satelitii (meteo, de comunicatii etc.) lansati in spatiu de cine stie cine si altele de gen… Exagerez, desigur, dar…?! ;)

Sursa de inspiratie:
http://www.aaas.org/news/seti-debates-wisdom-revealing-ourselves-galaxy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.