2015-07-13

Clubul cinefililor: Carnage

sursa 
Carnage (2011) e un film recomandat de Carmen in randurile scrise la o postare; e un film, in regia lui Roman Polanski, despre parinti care considera ca pot rezolva ei aparentul conflict dintre baietii lor.
Actorii care interpreteaza rolurile celor patru parinti sunt: Jodie Foster (Penelope Longstreet), John C. Reilly (Michael Longstreet), Kate Winslet (Nancy Cowan) si Christophe Waltz (Alan Cowan) – toti sunt stralucitori in interpretare, iar filmul prezinta o chestiune interesanta (cele 80 de minute trec fara sa-ti dai seama).

Filmul e incadrat ca drama-comedie neagra si prezinta doua cupluri care se intalnesc in apartamentul familiei Longstreet pentru a discuta despre faptele fiilor lor in varsta de 11 ani.
Penelope si Michael Longstreet, parintii lui Ethan, si cuplul Nancy si Alan Cowan, parintii lui Zachary, sunt patru parinti care ajung sa se comporte copilaros, sa se critice unii pe ceilalti, sa se ironizeze si, din cand in cand, sa se solidarizeze cu “partea adversa”. Cand mai si beau ceva alcool caracterele lor incep sa se dezvaluie si aproape ca uita motivul intalnirii, ei oricum nestiind exact de ce au ajuns la conflict copiii lor. Intalnirea, care s-a dorit una cordiala, degenereaza in haos.

Penelope e un fel de activista, intre prioritatile ei in viata fiind incluse drepturile omului si justitia si care considera ca toti oamenii trebuie sa fie “interesati colectiv”; ideea de dreptate pare sa o macine atat de mult incat incearca sa aplice oriunde si oricum concilierea, discutiile despre anumite probleme – in film fiind vorba despre faptul ca Zachary l-a lovit cu un par pe fiul ei Ethan, si i-a spart doi dinti.

La final de film am ramas cu senzatia ca multe nu s-au spus… Dar se poate spune ca e un final deschis, in ceea ce priveste discutia  celor patru; in ceea ce ii priveste pe copii totul devine clar in ultimele cadre.
*
Invitatie la film de la Carmen, in Clubul cinefililor – Impresii de sfarsit de saptamana - unde sunt invitati sa participe toti cei care au placerea de a scrie despre un film sau un serial vazut recent.

2 comentarii:

  1. deci ti-a placut :)) Ce actori superbi, cât talent sa poti "umple" doua ore într-un dialog în patru! Eu am ales întâmplator filmul si tare m-am bucurat ca l-am gasit!
    pup draga mea <3 O saptamâna placuta sa aveti! gânduri bune si îmbratisari, de la duo pentru trio ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut, cum nu! Personajele sunt perfecte si pot fi inlocuite cu unele persoane pe care le cunosc. :)
      Fara recomandare nu as fi dat de el. Multumesc.
      Pupici si imbratisari cu drag, de la noi pentru voi! <3
      Multumim!
      P.S. Azi e zi de daruri, asa ne-au anuntat. :) Pup, cu drag-drag!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.