2015-07-10

Reflexii in oglinda! Maraton

Anul acesta Brasov a intrat pe harta maratoanelor de sosea alaturi de Bucuresti, Cluj si Arad. In 14 iunie s-a desfasurat prima editie a Maratonului International Brasov. Traseul a fost gandit pe unele dintre cele mai importante strazi ale orasului, pe langa unele dintre cele mai frumoase obiective turistice. Canicula nu a reusit sa ii invinga pe participanti dar multi soferi s-au suparat ca circulatia rutiera a fost data peste cap de interdictiile impuse pentru buna desfasurarea a evenimentului.

Participantii au fost din Romania, Moldova, Ungaria si Bulgaria; dintre cei peste o mie de participanti care si-au testat limitele optzeci de concurenti (11 femei si 69 de barbati) au parcurs integral traseul de 42,195 km (maratonulbrasov.ro)


Organizatori au fost Fundatia Transilvania Expres si Asociatia Sapte Scari, fiind si singurul concurs de alergare din Brasov care a beneficiat de sustinerea Federatiei Romane de Atletism.
Evenimentul a facut parte din campania pro-sanatate si sumele incasate pentru inscrierea la cursa de 5 km si 10% din valoarea taxei la probele competitive (maraton, stafeta, semimaraton si 10 km) au fost donate Asociatiei “Copii de cristal” pentru sprijinirea copiilor cu autism din cadrul asociatiei.
Copiii cu varsta de pana la 14 ani s-au inscris gratuit.

Sursa foto: Brasov, orasul sufletului meu, albumul “Maratonul International Brasov”

Postare pentru Reflexii in oglinda! la SoriN, unde sunt invitati sa participe toti cei care doresc.

6 comentarii:

  1. Ce ne-am face fara atata sticla. Ar fi mai putine reflexii!:)
    E bine ca se realizeaza astfel de activitati. Util din toate punctele de vedere.
    Weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. O activitate meritorie, zic eu. Îmi place că îți iubești orașul și publici adesea cîte ceva de laudă despre el.

    Weekend plăcut, Diana ! ☺

    RăspundețiȘtergere
  3. Mereu ma lasud cu Helmut, care pâna acum 15 ani participa la Maratonul Hamburgului :) Isi lua concediu si mergea acolo, fiind cel mai faimos în Germania si în plus, "maratona" împreuna cu frete-sau care locuieste înca in Hamburg.
    Eu nu am putut niciodata sa alerg asa distante mari, nu imi face deloc placere... inca de copil ma eschivam la probele de rezistenta, cu toate ca am fost sportiva de performanta, alergatul insa nu mi-a placut niciodata! Pentru antrenamentele lui Helmut - care alerga de trei ori pe saptamâna câte 10 km într-o ora, îl insoteam cu bicicleta :) (nu trebuie uitat ca Helmut este cu 13 ani mai vârstnic). El alerga si eu pedalam si cu ochii pe tachometer îi spuneam daca a scazut sau nu ritmul :)
    Asta pâna în anul in care a suferit operatia pe inima. De atunci, nu mai are "plamâni" sa alerge, dar mergem împreuna la fitness de doua ori pe saptamâna ;) A face sport in mod regulat este foarte important nu doar pentru musculatura corpului ci si pentru psihic, pentru a evapora stressul acumulat în activitatile cotidiene.
    Vara o mai rarim cu fitnessul din cauza ca investim timpul liber în munca la gradinita cu flori, în plimbari in gradina botanica si în drumetii :)
    Pupam si trimitem îmbratisari, cu drag de la duo pentru trio <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Admir fiecare concurent pentru astfel de cazuri. Brasovul a devenit un oras apropiat mie.Il vad destul de des.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine pentru cei care au reuşit să participe la o asemenea competiţie! Şi felicitări celor ce pot să alerge o asemenea distanţă. Degeaba vrei, trebuie să şi poţi.
    Frumos se mai reflectă oraşul în ferestrele clădirilor de pe traseu.
    O zi minunată, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. un motiv in plus de mandrie!
    ii admir pe cei a caror rezistenta permite practicarea unui astfel de sport...eu sunt extrem de comoda, recunosc! :))
    orasul...frumos se mai reflecta el intr-o cladire cu adevarat a zilelor noastre :)

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.