2016-05-10

Aberaţie de revistă cu pagini lucioase

Uneori inima vede ceea ce este invizibil pentru ochi (a scris si H. Jackson Brown, Jr, pe langa multi altii)

In revistele cu pagini lucioase, in special, apar fel si fel de sfaturi dar si fel si fel de… filosofii. De fapt, revistele cu pagini lucioase au aparut pentru ca diversi producatori sa-si vanda marfa, fie ca e vorba despre alifii, parfumuri, obiecte de vestimentatie, accesorii diverse si multe altele – aproape orice se poate vinde isi are reclama intr-o revista cu pagini lucioase, inclusiv diverse panacee... (in revistele de fiţe, scumpe, scrie, de regula, panaceu universal!!)

In una dintre aceste reviste cu pagini lucioase am gasit, cu ceva ani inainte – si am decupat bazaconia pentru ca am “despicat-o” intr-o lucrare – o lista cu “16 motive ca sa crezi in dragoste”. Le amintesc aici pe cele care tind mai… profund spre aberatie (din punctul meu de vedere, desigur).
Din text se deduce ca e clar vorba despre dragostea intre “parteneri de viata”, nu de dragostea intre parinti si copii, intre frati, intre oameni etc.

In dictionar, motiv e definit astfel: s. n. I. Cauza, ratiunea, temeiul subiectiv al unei actiuni; imboldul care impinge la o actiune sau care determina o actiune; mobil. […] Expr. A da cuiva motiv sa... = a provoca pe cineva sa..., a da cuiva pretext sa... […]

Zice in revista “pentru femei” (citatetele sunt scrise cu albastru):
Toate cantecele de dragoste au avut un enorm succes.
Generalizarea mi se pare o gluma slaba. Sunt o multime de cantece de dragoste care n-au avut deloc succes – desigur, nu-mi vine in minte un titlu de cantec, dar stiu ca nu toate au avut succes enorm.

Daca barbatul a fost in stare sa ajunga pe Luna, cu siguranta ca e capabil sa ajunga si in inima ei.
Pe langa faptul ca aselenizarea n-are cum sa fie motiv ca sa creada cineva in dragoste, ma intreb daca autorul bazaconiei se refera la inima Lunii sau a unei femei? Deduc, desigur, ca e vorba despre inima unei femei. Ca fraza-i sexista amintesc doar in treacat – e ca si cum daca femeia n-a ajuns pe Luna n-ar putea ajunge la inima... lui (la un barbat ma refer, nu la astru).

Toate filmele cu happy-end au la baza o poveste de dragoste.
Dincolo de faptul ca afirmatia e falsa, cred ca cine a scos-o pe asta n-a vazut decat filme din genul “romantic”, pentru ca sunt si filme in care ideea centrala (deci “baza”) nu e o poveste de iubire – numai daca ma gandesc la unele filme cu lupte intre pamanteni si extraterestri, la unele western-uri sau filme “de actiune” (politiste sau de alt gen) unde putem intalni (sau nu) ceva povesti de amor, dar filmul nu are la baza o poveste de iubire.

Dragostea e principalul motiv pentru care s-au inventat anticonceptionalele si prezervativul.
Afirmatia e de-a dreptul hilara! Inteleg ca un scribăreţ prin reviste cu pagini lucioase poate gandi atat de limitat, dar redactorul ce pazeste? Cum sa reduca cineva dragostea numai la sex? Cum sa dea negru pe alb lucios o astfel de bazaconie?!

Cine n-a iubit niciodata n-a fost niciodata, cu adevarat, fericit.
Stie cineva care e ratiunea pentru care aceasta afirmatie (ignorati sintaxa) si-a gasit locul in lista “motive ca sa crezi in dragoste”?

Faptul ca stii ca intr-o zi vei gasi sufletul-pereche te ajuta sa treci peste multe.
Oh! Auzi: ştii! Cum ar putea sti cineva ca-si va gasi sufletul pereche? Lasand la o parte faptul ca multi nu cred in sufletul pereche, persoana care a scris afirmatia habar nu are care e teoria sufletelor pereche. Conform teoriei, intre altele, acest suflet pereche poate sta toata viata sau numai cateva ore, si nu se refera strict la “jumatatea compatibila”. Ah! O fi vorba despre faptul ca trebuie sa saruti multe broaste până dai de print / printesa? :))

Romeo si Julieta au murit pentru a-si apara dragostea.
Chiar au murit pentru a-si apăra dragostea?! Pffuuu…

Dragostea e buna pentru ten, pentru moral, pentru silueta si nu are niciun efect secundar.
Dada… motiv ca sa te intragostesti: face bine la ten (am vazut oameni indragostiti cu acnee si nu prin iubire au scapat de afectiune). Deci, imi propun sa ma indragostesc pentru a avea o silueta de invidiat. Si daca, totusi, cine se indragosteste va avea probleme cu moralul, cu tenul, cu silueta? Barbati! Aveti grija! Indragostiti-va, sa nu aveti probleme cu silueta sau cu tenul sau cu moralul.
Hm. In ideea asta, cand privesc in jur si vad cupluri “cu probleme de silueta sau de ten” sa inteleg ca nu sunt legate printr-o dragoste adevarata?

Cand esti o optimista incorigibila sau o visatoare cu capul in nori (spune-i cum vrei), de fapt, esti indragostita.
Daca vrei sa fii optimist sau visator indragosteste-te! Uau! Toti exploratorii lumii, toti cei care au fost optimisti / visatori si si-au spus la un moment dat: “e posibil”, sa fi fost indragostiti? Ma indoiesc, dar ce stiu eu?!

Ne contrazicem cu oricine afirma ca nu exista dragoste.
Un motiv ca sa credem in dragoste este… faptul ca ne contrazicem cu cei care afirma ca nu exista dragoste?! E neuronul meu aiurit sau e ceva in neregula cu afirmatia?

La 5 ani ai stiut, pentru prima data, ca o vei concura pe printesa din poveste, care se casatoreste cu Fat-Frumos.
Daca n-ar fi de râs ar fi de plâns!

Un fel de concluzie: ce fel de om e acela care cauta / vrea motive pentru a crede in dragoste?!

12 comentarii:

  1. Bună dragă,Diana!
    Frumos articolul,puțin mai devreme am cautat cateva citate care îmi placea foarte mult..și iată că le găsesc pe unele și aici la tine,deși nu ne-am vorbit!
    O zi pe placul sufletului tău,Diana!
    Cu același drag te pup și îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Elena!
      Multumesc pentru apreciere si pentru urare.
      Iti doresc o zi minunata!
      Imbratisari si pupici cu drag!

      Ștergere
  2. sunt foarte selectiva acum, candva nu mai aveam loc de ele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveam obiceiul sa cumpar primul numar din fiecare revista nou aparuta, apoi mi-am dat seama ca o sa umplu casa. :)) In schimb, am "studiat" o multime.

      Ștergere
  3. Bine că există oameni ca tine ca sa le cumpere revistele.Cu cei ca mine ar falimenta...In afară de cele cu subiect naturist sau/si medical restul mă plictisesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nope. :) Ai inteles gresit: nu le cumpar; am cumparat primul numar al unora (in urma cu ani), dar de studiat am studiat la greu, pentru ca am avut teme la sociologie si psihologie; altfel spus: n-am prea avut de ales. :)

      Ștergere
  4. Diana sunt Breev. Pe al 2 lea blog imi cer scuze dar te-am scos timp de 1 luna din blogroll. Am primit o mica penalizare de la dnu G.

    Imi multumesc si sper sa ma pastrezi in blogroll luna asta, chiar daca eu pe al 2 lea blog te am scos. Te salut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i bai ca ai scos blogul din blogroll; pastrez blogurile tale. Multumesc ca mi-ai spus - nu mi-as fi dat seama nici intr-un an. :)

      Imi pare rau ca ai fost penalizat. E vreo problema daca imi scrii - sau daca scrii pe blogul tau - despre ce greseala se presupune ca ai facut de ai fost penalizat? Nu e curiozitate, ci dorinta de a sti, sa nu fac, eventual, aceeasi greseala - eu, sau altii ca mine, mai nepriceputi in astea.

      Cu placere. Seara frumoasa iti doresc.

      Ștergere
  5. Că bine ai mai zis, dragă Diana! Niște aberații atât de stupide, că nici să râzi de ele nu-ți mai vine. Și câte lucruri faine s-ar fi putut spune despre iubire... Dar se vede bine că cei care scriu aceste articole habar nu au despre ce scriu. Dar vor să dea sfaturi altora și se mai visează și înțelepți... filozofi... experți! Phu!
    Numai bine și zile frumoase, dragă Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand a fost necesar sa citesc fel de fel de astfel de reviste m-am intrebat cum de unii dau, de buna voie, o groaza de bani pentru ele... Inca nu am un raspuns universal valabil... Am citit atatea prostii incat ma intreb cum de au primit "bun de tipar" acele texte...
      Multumesc, Alex. Zile fericite iti doresc, cu drag! :)

      Ștergere
  6. :)) E de ras, da. O fi fost veche revista, nu? In ziua de azi cred (sper) ca nu se mai gasesc asa perle prin reviste. Eu nu le mai cumpar de multi ani. Cand eram mica mai cumparam, ca toate fetitele, apoi cand eram mai mare imi cumparam una care se numeste QUO, acolo citeam despre stiinta, natura, tehnologie, sanatate si alte curiozitati. Dar am renuntat si la asta. Si am renuntat si la Tv. Am ramas doar la carti si la internet :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita, Evelyn.
      Destul de veche: sfarsitul secolului XX - inceputul secolului XXI. :) Dar nu-ti fa iluzii: aberatii sunt in mai toate revistele cu pagini lucioase (in unele mai sunt si texte interesante, dar prea rar) - acum nu mai dau banii pe ele, dar le rasfoiesc atunci cand am ocazia, sa aflu ce se mai "recomanda". :)
      Nici pe mine nu ma pasioneaza televizorul - imediat se implinesc 3 ani de cand doar ocazional mai vad fragmente din emisiuni - am ales netul si cartile. :)
      Pupici!

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.