2016-10-27

O noapte in Castelul Bran

Ce ai face dacă te-ai întâlni cu Dracula "faţă-n colţi", în propriul lui castel?
E întrebarea la care trebuie să răspundă (in 50-500 de caractere) ce-i care-şi doresc să doarmă o noapte in Castelul Bran, in pat cu formă de sicriu, in 31 octombrie, cu ocazia sărbătorii Halloween. Răspunsul poate fi transmis în engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, rusă, portugheză, chineză, japoneză sau coreană.
Vor fi doi căştigători şi vor zbura spre România din orice colţ de lume. La Castel vor ajunge într-o căruţă trasă de cai şi vor fi întâmpinaţi de Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, autorul romanului “Dracula”.

Concursul e lansat, la nivel internaţional de Airbnb, cea mai mare comunitate online care oferă locuri de cazare în întreaga lume, cu peste 1.000.000 de utilizatori activi.

Acest concurs a fost popularizat serios, informaţia fiind preluată de The Telegraph, NBC, Yahoo News, Daily Mail, Condé Nast Traveler, The Huffington Post, Washington Post, TIME, Mashable, Lonely Planet Travel News, etc..

Actualizare 31 octombrie 2016
Dacre Stoker a fost la Bran, unde a lansat proiectul de crowdfunding „Dracula Village”, alaturi de un antreprenor român, Radu Oprea (care a demarat proiectul) si o echipa de tineri. Au cumaparat terenul (la cateva sute de metri de castel) si vor sa dezvolte un complex turistic specific secolului XIX in Bran, bazat pe romanul pe care Bram Stoker l-a publicat in acel secol (“cand Dracula a fost eliberat”). Pentru arhitectura specifica Branului la acea vreme colaboreaza cu arhetectul Gabriel Henegar, singurul din bransa care mai cunoaste vechea arhitectura a localitatii.
(sper sa realizeze ce si-au propus, pentru ca proiecte de asemenea anvergura au mai fost demarate, pe diverse teme, si nu au fost finalizate).

In anul 2009, alaturi de Ian Holt, Dacre Stocker a publicat “Dracula: The Un-Dead”, carte bazata pe notitele luate de Bram Stoker.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Un gând: cât de important ar fi un aeroport şi in Braşov, să nu se mai înghesuie turiştii pe şoselele aglomerate, Bucureşti-Braşov, Sibiu-Braşov sau Târgu Mureş-Braşov (in special). Daaar... ar pierde cam mulţi bani aceste localităţi (şi nu doar acestea) de-ar avea Braşov aeroport. Acum turiştii sunt transportaţi de la aeroporturi cu trenul, autocare, microbuze sau – in cazuri fericite – cu elicopterul sau avioane charter de mici dimensiuni. Cu alte cuvinte, creşte costul călătoriilor, nu se măreşte numărul turiştilor şi de toţi aceşti bani beneficiază cetăţenii celorlalte oraşe, nu cei din judeţul Braşov (din localităţile de aici), deşi turişiti vin pentru obiectivele din Braşov.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Airbnb
https://www.facebook.com/airbnb/
https://www.airbnb.com/night-at/dracula

8 comentarii:

  1. As fi tentata sa spun ca nu as participa la un astfel de concurs...
    In general aceste subiecte imi creeaza o stare pe care nici nu as putea-o defini.Dar nu este buna oricum! Dar este adevarat ca prin aspectul financiar, Dracula ramane un subiect exploatat fabulos de catre cei inteligenti... :D
    Cat priveste al doilea subiect, eu cred ca in orasele importante ale tarii ar trebui sa existe aeroporturi. Este util si economic si strategic. Dar din motive "draculesti", nu se doreste nici una nici alta!
    O zi frumoasa iti doresc, plina de descoperiri interesante! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine nu ma tenteaza concursurile in general. :)
      Daaaa, unii castiga bine "exploatand" legende - astfel castiga si bugetele locale. :) Sunt multi cei care nu cred o iota despre vampiri si alti bau-bau, dar le place distractia. :)

      Si eu sunt de parere ca aeroporturile sunt utile in mai multe orase mari din RO... Poate, intr-o zi... :) Unii au ridicat orase - cu cladiri spectaculoase - in deşert, aici nici macar o autostrada nu poate fi construita... de aeroporturi ce sa mai zic? :)
      Multumesc, Suzana draga!
      Seara frumoasa iti doresc! <3

      Ștergere
  2. Pe mine sa ma plătească si nu as petrece o noapte acolo.Nu îmi este frica,dar nu ma caracterizează.Referitor la modul nostru de a călători, e jalnic.Eu trec lunar pe la Bran,nu-mi mai place traseul Brasov-Sinaia ,spre Târgoviște. O zi plăcută Diana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) De m-ar plati bine as dormi o noapte acolo. :)
      Chiar ca e jalnic cum calatorim... :(
      Multumesc asemenea, Flori!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. :)) M-am gandit si eu la asta; e motivul pentru care am scris aici dupa data limita de trimitere a raspunsului la intrebare, care a fost 26 oct. Cand am dat de "stire" am accesat siteul Castelului Bran si nu e mentionat "evenimentul" - si nici pe pagina de FB...

      Ștergere
    2. Dacre Stoker a fost la BV si am inteles ca va fi inchiriata o incapere din castel. :) Cel puţin asa ziceau oamenii pe acolo. Astept urmarea. :)

      Ștergere
  4. Imi cer scuz , de Haloween :))

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.