2018-03-10

Ce s-a întâmplat prin lume in 10 martie

Aş minţi să afirm că mă interesează in mod deosebit ce s-a întâmplat in lume la o anumită dată din an dar, uneori, ceva îmi stârneşte curiozitatea (pe moment) şi pornesc in căutări. De data aceasta am fost curioasă să aflu ce s-a întâmplat de-a lungul timpului într-o zi de 10 martie pentru că… Chuck Norris s-a născut in 10 martie 1940, şi sunt fan.
Carlos Ray "Chuck" Norris s-a născut in Ryan, Oklahoma, S.U.A. – trăieşte in Navasota, Texas. După ce a servit in Forţele Aeriene ale S.U.A. a devenit actor, fiind foarte popular şi datorită faptului că e expert in arte marţiale şi filmele in care a jucat sunt “de acţiune” in cea mai mare parte (in filmul “Calea Dragonului” a apărut alături de Bruce Lee). A fost personajul principal din serialul “Walker, poliţist texan” (între 1993-2001). Norris a scris mai multe cărţi, cu teme diverse: arte marţiale, exerciţii, filosofie, politică, texte creştine, romane western, biografii – pentru New York Times a fost de două ori “cel mai bine vândut autor” (in 1988 şi 2008). Pe lângă toate acestea, este scenarist şi producător de filme.
Chuck Norris bate tot, poate tot, face tot. Pe seama lui circulă şi o mulţime de glume – e (şi) vedeta bancurilor in lumea întreagă. Şi cum să nu fie aşa dacă e atât de rapid încât lumina nu-l poate găsi?
Câteva dintre poantele cu şi despre “indestructibilul, rapidul Chuck Norris”:
  • Când Chuck Norris intră într-o încăpere nu aprinde lumina, ci stinge întunericul.
  • Chuck Norris și Superman s-au luptat cândva; cel care a pierdut a trebuit să poarte chiloții peste pantaloni.
  • Unii magicieni pot să meargă pe apă, Chuck Norris înoată în pământ.
  • Chuck Norris a numărat până la infinit, de două ori.
  • Chuck Norris poate să trântească o ușă rotativă.
  • Chuck Norris este singurul om de pe planetă care te poate lovi in spatele feței.
  • Chuck Norris poate tăia cuţitul cu unt.
  • Chuck Norris are grijă de îngerul său păzitor!
  • Când Chuck Norris i-a tras una lui Bruce Lee l-a despărţit in Bruce Willis şi Jet Lee.
  • Chuck Norris este singurul om care a învins un perete la tenis.
  • Chuck Norris s-a uitat o dată la soare timp de 10 ore. Şi soarele a clipit primul.
  • Chuck Norris poate apăsa Ctrl-Alt-Delete cu un singur deget.
  • Chuck Norris şi-a luat extra-opţiunea 1500 minute in reţea şi le-a terminat de vorbit într-o oră.
  • Chuck Norris împlineşte câţi ani vrea el.

Ce s-a mai întâmplat in lume in data de 10 martie, când s-a întâmplat Chuck Norris? 
418 - Evreii sunt excluși din toate funcțile publice din Imperiul Roman;
1831 - printr-un decret din 9 martie, regele Ludovic-Filip al Franţei, înfiinţează Legiunea straină pentru a-i susţine războiul din Algeria (Legiunea devine activă in 10 martie); Legiunea străină este o unitate a Armatei franceze, creată pentru voluntarii străini care, după Revoluţia franceză (iulie 1830) nu mai aveau voie să se înscrie in armata franceză; voluntarii străini erau conduşi de ofiţeri francezi (azi sunt acceptaţi in Legiune şi cetăţeni francezi);
1865 – Amy Spain, o sclavă americancă, este executată pentru că a furat de la stăpânul ei; se crede că a fost ultima execuţie legală a unei femei sclave din America;
1876 - Alexander Graham Bell a făcut cu succes primul apel telefonic, spunând "Domnule Watson, vino aici; am nevoie de tine".
1910 - in Republica China sclavia este abolită oficial;
1927 - in Bavaria este ridicată interdicţia privind discursurile lui Hitler;
1969 - James Earl Ray pledează vinovat pentru asasinarea lui Martin Luther King Jr. (4 aprilie 1968, in Memphis, Tennessee); a fost condamnat la 99 de ani de închisoare chiar de ziua lui, ucigaşul fiind născut in 10 martie 1928 (Alton, Illinois, S.U.A.) – a murit in 23 aprilie 1998 in Nashville, Tennessee; ulterior recunoaşterii vinovăţiei, după încarcerare, el a negat uciderea până in ultima lui zi (ciudat pare a fi faptul că familia lui Martin Luther King Jr. consideră că nu el este făptaşul);
1978 - Soyuz 28, lansată spre staţia spaţială Salyut 6 in 2 martie a revenit pe Pământ; zborul a fost prima misiune din programul Intercosmos care a dat Blocului Estic şi altor state comuniste accesul la spaţiu prin lansări de nave cu echipaj şi fără pilot; cosmonautul Vladimír Remek din Cehoslovacia a devenit prima persoană lansată în spațiu, care nu era cetățean al Statelor Unite sau al Uniunii Sovietice (celălalt membru al echipajului a fost Aleksei Gubarev);
1994 – SUA lanseaza politica “Nu fumatului”. Pentagonul a interzis fumatul in bazele militare din Pacific, cum ar fi cele situate in Japonia şi Coreea; la acel moment fumatul era interzis deja in unele baze ale forţelor aeriene (au fost si excepţii: unele restaurante şi baruri in care anumite zone erau rezervate pentru fumători);
2014 - cancelarul german Angela Merkel avertizează preşedintele Rusiei că făcând Crimeea parte din Rusia este ilegal şi că violează constituţia Ucrainei – nu pare să-i fi păsat preşedintelui rus.
S-au întâmplat multe-multe in 10 martie de-a lungul timpului, dar mă opresc aici. 

15 comentarii:

  1. Hello dear Diana!
    I like Chuck Norris and i have watched many movies with him!
    I really enjoyed reading all those information about him and what happened in March 10 all over the world! Wishing you a lovely weekend!Hugs!
    Dimi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello dear Dimi!
      Si eu am vazut foarte multe filme cu Chuck Norris - de doua ori unele. :)
      Multumesc.
      Un minunat weekend sa ai si tu! Hugs!

      Ștergere
  2. Si mie imi place tare mult. Dar evident ca habar nu aveam de zicalele cu el! Cred ca ultima ar merita sa ne-o insusim! Ce zici?
    Pupici si un weekend placut sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe-multe poante cu si despre el!
      Ma bucur mult ca-ti place Chuck Norris! E si un tip destul de modest - succesul nu pare sa i se fi urcat la cap. :)
      Oh, da! Cred ca mi-am insusit-o! :)) Zilele trecute nu eram sigura cati ani am! Si cand rostesc cifra aproape ca nu-mi vine a crede! :)
      Multumesc, Suzana draga! Pupici! <3
      Weekend frumos iti doresc!

      Ștergere
  3. Am văzut multe filme cu el, mai ales în acea perioadă a vieții, când acești „super-eroi” impresionau pe mulți copii și tineri. Dar este un tip extraordinar. Mi-au plăcut multe glumele cu el. Cred că s-ar amuza și el dacă le-ar citi. Poate chiar a făcut-o
    Foarte interesantă ideea de a ne aminti sau de a afla (pentru prima oară!) atâtea informații interesante, despre evenimente petrecute într-o anume zi a anului. Să mai continui, dragă Diana!
    Numai bine și o duminică minunată! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am vazut foarte multe filme cu el (cam tot in perioada pe care o amintesti) :) - n-as zice ca mi-ar placea sa le vad de mai multe ori dar mi-au placut. :)
      Sunt sigura ca au ajuns la urechile lui! Primele glume au venit din America. :)
      Uneori, ma mai "apuca" astfel de curiozitati, despre ce s-a intamplat prin lume candva - recunosc ca aflu multe lucruri interesante dar... nu le retin pe toate (si prea putin data la care s-au intamplat). :)
      Multumesc pentru apreciere, Alec draga! Si pentru urare.
      Iti doresc sa ai si tu o duminica frumoasa! Numai bine!

      Ștergere
  4. Câta răbdare ai!!!! Încă un articol bine documentat :)
    Bancurile cu Norris sunt legenda :))) oare de la cine au plecat? Cine le-a inventat pe primele?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere, Mona. Cand ma roade curiozitatea... caut. :) Da-mi trece destul de repede.
      Desi sunt seci cele mai multe poante cu el, rad de cate ori le citesc! Il vad intr-o scena din vreun film si apoi mi-l imaginez cum... tranteste o usa rotativa, de exemplu. Si cu cata seriozitate ar face-o! :)
      Americanii le-au scos pe primele... in baza ideii ca si Batman si Superman o mai luau pe coaja rau, dar nu si el. Alti eroi mai faceau si gafe, dar nu si el... :)

      Ștergere
  5. Foarte foarte interesante tot ce ai aflat :D!!
    Cand eram mici, eu si Ralu abia asteptam sa vedem Lupul Singuratic ;))).
    Imi amintesc si acum - era pe caseta video cu Gulliver:D. Hihih. Ce potriveala. Ne placeau amandoua si era distractia noastra preferata cand mergeam la bunici.

    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gulliver imi place si mie! Ce idee! Oare o fi online? Mi-ar placea sa revad desenele animate. :)
      As minti sa spun ca-mi amintesc in amanunt "Lupul singuratic"... dar imi amintesc destul. :) "Disparut in misiune" (1) e filmul pe care l-am retinut cel mai bine. :)
      Duminica frumoasa!
      Pupici cu drag! <3

      Ștergere
    2. http://www.blog.copilarim.ro/2010/06/gullivers-travels-1939.html - Gulliver :D
      Hihihh Pupici!!
      Eu inca imi amintesc filmul.Mai aveam 3 sau 4 care ne placeau pe casete video. Mi-l amintesc destul de bine. Mai ales scena cand iese cu masina de sub pamant :P.

      Ștergere
    3. Multumesc, Rux! Nu apucasem sa-l caut, dar mi l-ai oferit pe tava. :) Cred ca-l voi vedea in seara aceasta.
      Pupici!

      Ștergere
    4. Am vazut Gulliver! :) Si desenele animate si o varianta cu oameni! :) Filmul cu actori, 1996, nu e la fel de fain ca desenele animate - si trucajele sunt destul de slabe! :)
      Multumesc. :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.