2014-03-12

Miercurea fără cuvinte. Turn de vânzare

Fotografii Wordless Wednesday! (11), la CARMEN, unde este tabelul pentru înscriere.

6 comentarii:

  1. Fascinatia inaltimii! ma intreb oare cum au reusit sa ridice asemenea giganti pe terenuri nisipoase?! mare minunatie este Dubai!
    Chiar astazi povestea un coleg care a fost anul trecut - ca o senzatie tare ciudata a avut cand a trecut sub ocean prin culoarul de leaga tulpina Palmierului cu frunzele! Ideea ca totul in jur e nisip... da fiori! :)
    happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut cateva episoade din documentarul numit "megaconstructii" sau ceva de genu'... Intai analizeaza structura solului pana la adancimi mari, aleg materialele potrivite si structura potrivita... Fundatia e adanc infipta in nisip - pana la o zona relativ stabila si pietroasa - si e beton armat, cu o structura... ciudata, care permite o oarecare flexibilitate - sa nu cada la cutremur, sa nu cada in bataia vanturilor puternice... si sa poata fi "accesata", pentru verificari regulate, in caz ca apar fisuri sau alte probleme. E o munca de Sisif din cate mi-am dat seama si costa... muuuult! :)
      Da... :) E mult nisip! :)
      Zile fericite! Pupici cu drag!

      Ștergere
  2. Foarte interesant! Este cu adevarat fascinant ceea ce reusesc oamenii astia sa faca acolo, in nisipurile lor. Dar ma gandesc ca au in sange aceasta "vocatie" pentru constructii uriase, caci prin acea zona au vrut si in timpurile stravechi sa ridice Turnul Babel, pe care il doreau... "pana la cer"! Urmasii acelora reusesc acum astfel de "minuni".

    O zi buna, Diana! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Turnul Babel, da! Acesta ar putea fi un altul! Nu e terminat si e de vanzare! Poate nu le-a reusit nici de data aceasta. :)
      Multumesc, la fel.
      Zile fericite iti doresc, cu drag!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. :)) Sa stii ca m-am gandit! Am 10 dolari; imi mai trebuie numai cateva zeci de sute de mii si se rezolva! :)

      Ștergere

Va multumesc pentru ca sunteti aici. Comentariile sunt moderate deoarece e singura metoda pe care o stiu sa nu pierd vreun mesaj si sa evit mesajele nepotrivite. Le public imediat ce accesez blogul. Multumesc pentru intelegere.